Minicamping 't Haantje
Camping 't HaantjeHunebed 't HaantjeCamping, natuurDierenpark EmmenWandelen DrentheGeschiedenis camping 't Haantje't Haantje, Odoornerveen

Omgeving

Wat maakt Camperplaats 't Haantje nu zo uniek? Laat u voorzien van de volgende informatie om hiervan een goed beeld te krijgen:

 

 

 

 

 

 

 

Omgeving

Camperplaats ’t Haantje is fraai gelegen op de Hondsrug nabij de boswachterijen Sleenerzand, Odoorn en Emmen. De camperplaats is een uitstekend uitgangspunt voor zowel wandel- als fietstochten. Mooie fietsroutes, uitgezet vanuit de camping, leiden u langs diverse mooie plaatsen en natuurgebieden in de zuidoosthoek van Drenthe. Ook kunt u gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk. De camperplaats ligt bij knooppunt 35.


Camperplaats ’t Haantje is slechts 6 km verwijderd van het centrum van Emmen. Daar bevindt zich Wildlands adventure Zoo. Een bezoek aan deze Zoo is zeker aan te bevelen. Op de fiets van de camperplaats kunt u de Zoo probleemloos bereiken, zonder parkeerstress.


Op een afstand van 2 km is een verwarmd zwembad en op een afstand van 2,5 km een recreatieplas.


Geniet bij ons van een fijne vakantie, met vele mogelijkheden voor dagtochten zoals bijvoorbeeld naar Wildlands adventure Zoo, Veenmuseum te Barger Compascuum, Hunebedcentrum te Borger en nog veel meer!


De camping is gelegen aan het Oranjekanaal. Het Oranjekanaal is uitermate geschikt om in te vissen. Verder kunt u volop wandelen en fietsen.

<terug>

Geschiedenis camping 't Haantje

Het pand waarin het café is gevestigd dateert waarschijnlijk reeds van ver voor 1890. Het was toen een boerderij-café met een vergunning voor een tapperij. In 1914 is het pand afgebrand en weer herbouwd. Vroeger had het café verschillende functies. Door de plaatselijke landbouwcoöperatie werd er vergaderd. Voor reizigers uit Schoonoord was het een pleisterplaats op weg naar de markt in Emmen. Daarnaast werd het café ook regelmatig bezocht door turfschippers die hun vracht via het kanaal naar Friesland vervoerden. In 1921 kwam het café in handen van de familie Kuipers. In de meimaand van 1940 kreeg het café het zwaar te verduren toen de brug werd opgeblazen. In de jaren zeventig werd het Oranjekanaal voor de scheepvaart gesloten. Het kanaal wordt nu alleen nog door kanovaarders, vissers en schaatsers gebruikt. Het café kwam in 1979 in handen van de familie Sok. Zij startten de camping, de verkoop van pannenkoeken en de verhuur van kano's.

Sinds januari 1999 is het café in handen van de familie Kok en draagt het de naam 't Haantje. Het café is in de winter 2000-2001 verbouwd, maar daarbij is het oorspronkelijke uiterlijk behouden gebleven.

<terug>

Het dorp

Hoewel de naam nog betrekkelijk jong is, wordt er heel wat gefilosofeerd over de oorsprong en de betekenis. Als topografische naam verscheen 't Haantje waarschijnlijk het eerst in de Gemeente Atlas van 1867. Men woont "op 't Haantie" is een veel gebruikt uitdrukking. Op het dorp is men de mening toegedaan dat het dorp zijn naam ontleent aan een buxus die geknipt was in de vorm van een haan. Deze zou hebben gestaan schuin tegenover het café. Schippers die door het Oranjekanaal voeren, hadden dit als herkenningspunt en zeiden dan dat ze al bij 't Haantje waren.

Waarschijnlijk stonden er rond 1850 al plaggenhutten op de heidestrook tussen Klijndijk en Noord-Sleen. Pas na 1900 kwamen er grotere ontginningsboerderijen.

't Haantje telt momenteel ongeveer 260 inwoners.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van 't Haantje? Klik dan hier.

<terug>